SJEDINJENE DRŽAVE: Rusija je upozorila da će lansirati rakete, veoma cenimo taj gest!
Foto: Profimedia

Koalicija protiv ISIS

SJEDINJENE DRŽAVE: Rusija je upozorila da će lansirati rakete, veoma cenimo taj gest!

Planeta -

VAŠINGTON - Rusija je unapred upozorila da će njena vojska prvi put ispaliti na Siriju rakete sa podmornice u Mediteranu, saopštile su SAD. "Bili smo unapred obavešteni da će oni izvesti takve napade i mi to cenimo", rekao je portparol Pentagona Piter Kuk, prenosi AFP. Kuk je dodao da SAD "to cene posebno zato što Kremlj nije bio obavezan da to uradi" na osnovu memoranduma o razumevanju koje su potpisali Rusija i SAD da bi izbegli da se dve strane sukobljavaju oko Sirije.

Obaveštenje o lansiranju raketa predstavljalo je "dodatnu meru bezbednosti", naveo je on. SAD predvode koaliciju od oko 60 zemalja koje učestvuju u vazdušnim udarima na Siriju i Irak u nastojanju da unište Islamsku državu, podsetio je AFP. Rusija je prvi put izvela napade na položaje Islamske države u Siriji raketama ispaljenim sa podmornice "Rostov na Donu" u Mediteranu, izjavio je ranije danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Tom prilikom krstareće rakete "kalibar" pogodile su dva velika punkta terorista ID u oblasti Rake, rekao je on, prenosi Sputnjik. Šojgu je preneo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da su i avijacija i podvodna flota izvele uspešna lansiranja, te da su svi ciljevi pogodeni.

"S punom uverenošću možemo da kažemo da je nanet prilično ozbiljan udar na skladišta municije i fabriku za pravljenje mina i, naravno, po naftnoj infastrukturi", rekao je Šojgu. On je dodao da je u protekla tri dana u Siriji ruska vojska izvela više od 300 letova i da je pogođeno 600 ciljeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track