FILADELFIJA: Istraga ko je na džamiju bacio svinjsku glavu
Foto: AP

Islamofobija

FILADELFIJA: Istraga ko je na džamiju bacio svinjsku glavu

Planeta -
Sigurnosne kamere su snimile crveni kamion koji prolazi pored džamije Al-Aksa u severnom delu grada, a onda neko kroz prozor baca nepoznati predmet za koji se kasnije ispostavilo da je svinjska glava

FILADELFIJA - Američke vlasti počele su danas istragu o incidentu u kojem je svinjska glava bačena na džamiju u Filadelfiji, u trenutku kada dolazi do jačanja islamofobije nakon što je u Kaliforniji muslimanski par ubio 14 osoba. Istragu sprovodi FBI, rekla je portparolka Keri Adamovski.

Gradonačelnik Filadelfije Džim Keni osudio je taj čin i rekao da se "ne sme dopustiti da mržnja razdvaja ljude u vreme neviđenih teškoća", preneo je Index.hr.

Sigurnosne kamere su snimile crveni kamion koji prolazi pored džamije Al-Aksa u severnom delu grada, a onda neko kroz prozor baca nepoznati predmet za koji se kasnije ispostavilo da je svinjska glava.

Američki muslimani izrazili su zabrinutost zbog porasta islamofobije nakon što su vlasti objavile da je mladi muslimanski par Sajed Rizvan Faruk i Tašfin Malik upao na proslavu u San Bernardinu gde je ubio 14 i ranio 21 osobu.

Kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp pozvao je nakon toga na "potpunu i kompletnu" zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Američke Države, izazvavši oštre kritike Bele kuće i suparnika iz vlastite stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track