KAKO ĆE SVET IZGLEDATI ZA 10 GODINA: Stratfor predviđa raspad Rusije i neutralnu Ameriku...
Foto: Www.facebook.com

Analiza

KAKO ĆE SVET IZGLEDATI ZA 10 GODINA: Stratfor predviđa raspad Rusije i neutralnu Ameriku...

Planeta -
Amerikanci se neće mešati u poslove na drugom kraju sveta, Rusija će se raspasti, a Poljska će postati jedan od evropskih lidera?

Međunarodna obaveštajna kompanija Stratfor objavila je novi izveštaj u kom su izneli nekoliko više nego zanimljivih predviđanja o tome kako bi svet mogao izgledati za 10 godina. Prema njima, Rusija će se raspasti. Odnosno, država će se rasuti na čitav niz manjih regija, dok će SAD biti odgovorne za osiguranje ruskih nuklearnih bombi.

Nemačka će patiti zbog evropske krize, a zahvaljujući takvom razvoju događaja Poljska će porasti i postati jedan od evropskih lidera. Postojaće četiri Evrope: skandinavska (kojoj će se pridružiti Velika Britanija i Irska); sredozemna - koja će se sastojati od Španije, Portugala, Italije i Grčke; zapadne Evrope - koju će činiti Nemačka, Češka i Austrija, te istočna u koju će se ubrajati Mađarska, Slovačka, Rumunija, Bugarska, Poljska, Ukrajina, Belorusija, Litvanija, Letonija i Estonija.

Turska i SAD će biti bliski saveznici, budući da će Turcima biti potrebna pomoć da Ruse drže na sigurnom odstojanju. Postojaće 16 mini Kina, pa će se njihov ekonomski rast usporiti. Proizvodnja će migrirati u države poput Meksika i Etiopije, prenosi Biznis insajder.

Japan će postati vodeća pomorska sila u Aziji, iako će Kina pokušavati da kontroliše ture od kojih će zavisiti Japanci. Japanci će se morati da se pouzdaju u sebe i svoj napredak, pogotovo nakon što im SAD odbije da im pomogne. Amerikanci će se naime sve manje mešati u međunarodne veze i poslove na drugom kraju sveta, na veselje mnogih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track