Obama: Amerikanci umorni od ratovanja

Obama: Amerikanci umorni od ratovanja

Planeta -
Neću Amerikance dovoditi u opasnost nijedan dan duže nego što je apsolutno neophodno, ali moramo da završimo okončamo ovaj rat", kazao je predsednik SAD prilikom iznenadne posete Avganistanu

VAZDUŠNA BAZA BAGRAM - Predsednik SAD Barak Obama izjavio je u Avganistanu da zna da su mnogi Amerikanci umorni od rata, ali je naglasio da je neophodno "završiti posao" i odgovorno okončati avganistanski konflikt.

"Neću Amerikance dovoditi u opasnost nijedan dan duže nego što je apsolutno neophodno za našu nacionalnu bezbednost. Ali mi moramo da završimo posao koji smo počeli u Avganistanu i odgovorno okončati ovaj rat", kazao je Obama u svom govoru tokom iznenadne posete Avganistanu, koji je emitovan u SAD.

Obama je, takođe, rekao da je poraz terorista koji su napali SAD 11. septembra 2001. godine konačno na dohvat ruke i da su američke snage "razorile" vođstvo Al Kaide.

Američki predsednik je ponovio poziv talibanima za razgovore o pomirenju.

Obama je sa avganistanskim predsednikom Hamidom Karzaijem potpisao sporazum o strateškom partnerstvu koji određuje budućnost američko-avganistanskih odnosa posle okončanja borbene misije NATO u ovoj zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track