(VIDEO) MARIJA ZAHAROVA: Erdogane, šta bi sa ostavkom koju si nudio?
Foto: Printscreen Yt

Moskva podseća Tursku

(VIDEO) MARIJA ZAHAROVA: Erdogane, šta bi sa ostavkom koju si nudio?

Planeta -
Rusija želi da zna da li će predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zaista podneti ostavku sad kad je i Norveška objavila podatake o tome da teroristička ISIL švercuje naftu u Tursku, rekla je portparoka MIP Rusije na brifingu za novinare.

"Rusija, kako je poznato, preduzima mere da se obustave isporuke nafte teroristima. Očekujemo aktivnu saradnju sa drugim zemljama u toj sferi. Želela bih podsetiti da je predsednik Turske Erdogan nedavno izjavio da je spreman da podnese ostavku ako bude dokazano da je Ankara isporučivala naftu terorističke organizacije ili se to dešavalo uz njenu prećutno odobrenje. Interesuje me šta je sa tom foteljom?", rekla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, dezinformacije o tome da ruska avijacija izvodi udare po civilima su fabrikacije.

"Korišćeni materijali se ne mogu nazvati stvarnim podacima. Vidimo politizovani pristup, stalne dezinformacije tzv. snimaka i dokumenata koji su čak bez neke dublje ekspertske analize - očigledno falsifikati", rekla je ona.

Zaharova je naglasila da je raspoređivanje američkog sistema protivraketne odbrane u Rumuniji direktno kršenje Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa.

"Skrećemo pažnju na to da u sastav kompleksa PVO koji je postavljen u navedenom regionu ulaze univerzalne instalacije MK-41 koje se koriste na brodovima Ratne mornarice SAD radi lansiranja kako raketa-presretača tako i raketa srednjeg dometa ’tomahavk‘. To nam daje osnovu da razmatramo njihovu pojavu na kopnu kao direktno američko kršenje sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa", rekla je Zaharova na brifingu.

SPREMAMO NEŠTO POSEBNO ZA AMERIČKE KOLEGE

Rusija će izabrati specijalan odgovor za američko proširenje antiruskih sankcija, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Znate, odgovor će doći vremenom. Izabraćemo za naše američke kolege nešto posebno", rekla je ona na brifingu.

(rs.sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track