RUSI TVRDE DA NISU BOMBARDOVALI CIVILE: Naši piloti ne promašuju predviđene mete
Foto: Printskrin Youtube

Demantovanje

RUSI TVRDE DA NISU BOMBARDOVALI CIVILE: Naši piloti ne promašuju predviđene mete

Planeta -
Ruske vazdušne snage nisu pogađale civline ciljeve od kada su počele s vazdušnim napadima u Sirji, izjavio je danas general pukovnik i glavni komandant ruskih vazduhoplovnih snaga Viktor Bondarev.

Amnesti internešenel je ove nedelje optužio Rusiju da je tokom bobmbardovanja pogodila mnoge civilne mete što bi, kako su ocenili, moglo predstavljati ratni zločin, ali je rusko Ministarstvo odbrane odlučno odbacilo te tvrdnje.

"Vojno-kosmičke snage nijednom nisu pogodile civilne ciljeve u Siriji," rekao je Bondarev u intervjuu televiziji Rosija 24. Ruski piloti su dobro obučeni i nikada nisu "promašili mete ili pogađali takozvana osetljiva mesta poput škola, bolnica i džamija", rekao je on.

Kremlj je počeo vazdušne udare u Sirji 30. septembra saopštivši da želi da pomogne sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu da porazi Islamsku državu i druge militantne grupe.

Islamska drzava je u najnovijoj poruci u subotu saopštila da vazdušni udari Rusije, a ni koalicije predvođene SAD nisu uspeli da je oslabe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track