(FOTO) PRODAJU KOLAČE OD BALEGE: Kupci u Indiji poludeli za ovim proizvodom
Foto: Ap Dec 2015

Bizarna ponuda

(FOTO) PRODAJU KOLAČE OD BALEGE: Kupci u Indiji poludeli za ovim proizvodom

Planeta -
Praznicu su u punom jeku, pa Indijci hrle na onlajn tržište u velikom broju. Ali postoji jedan neobičan predmet koji "puni virtuelne police". Onlajn trgovci kažu da se radi o kolačima od kravljeg izmeta.

Ove pljeskavice koje se sastoje od balege pomešane sa senom, suše se na suncu a prave ih uglavnom žene u ruralnim područjima. Zapravo, ova mešavina se koristi kao gorivo za loženje a dugo su bile dostupne samo u indijskim selima.

Ali onlajn trgovine, uključujući Amazon i Ibej, nude pljeskavice sve većem broju urbanog stanovništva a neki trgovci čak nude i popuste za veće količine.

Foto AP
Foto AP

"Kolači od kravljeg izmeta u ponudi su više prodavaca na našoj platformi od oktobra i već smo dobili nekoliko porudžbina", rekla je Madhavi Kočar, portparolka indijskom Amazona.

Foto AP
Foto AP

Porudžbine dolaze, uglavnom, iz gradova u kojima je teško doći do ovog goriva. Inače, kolači od kravljeg izmeta se koriste u Indiji godinama za ogrev, kuvanje ili Hindu rituale.

Foto AP
Foto AP

Inače, kolači se prodaju u paketima koji sadrže dva do osam komada težine 200 grama. Cene se kreću od 1,5 pa do 6 dolara po paketu. Ovi kolači se koriste i kao organsko đubrivo, a neki prodavci ih reklamiraju za korišćenje u povrtnjacima.

(huffingtonpost.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track