SIRIJSKA VOJSKA NE STAJE NI ZA NOVU GODINU: Uništili nekoliko baza Islamske države
Foto: Ap 9 Mart 2015

Sirija u poslednja 24 sata

SIRIJSKA VOJSKA NE STAJE NI ZA NOVU GODINU: Uništili nekoliko baza Islamske države

Planeta -
Sirijska vojska, uz potporu ruskih i sirijskih vazdušnih snaga, uništila je pozicije džihadista u velikom broju sirijskih provincija za poslednja 24 sata.

Sirijska vojska i Nacionalne obrambene snage (NDF) uništili su pozicije terorista u pokrajinama Alepu, Damasku, Deir Ezuru, Darau, Kuneitri, Hami i Homsu, objavila je iranska novinska agencija Fars.

Desetine terorista ubijeno je a mnogo više ranjeno nakon što su sirijske snage izvele vojne operacije na militante grupe širom Sirije u četvrtak, izveštava Fars.

U pokrajini Alepo, sirijski borbeni avioni uništili su IS pozicije mestima Afaš, Deir Kjuakju, Aišeh, al-Hader i al-Bab. Osim toga, sirijski vojnici izbrisani su sa pozicija Džabhat al-Nusra i drugih terorističkih grupa u četvrtima Karm al-Tarab, al-Sheiš Lutfi, Salah Edin, al-Rašidin 4 i Bani Zaid u gradu Alepu.

Vojska je takođe zarobila islamske militante u pokrajini Damask, gde je ubijeno i ranjeno na desetine terorista u oružanim sukobima "u blizini područja al-Marj u istočnoj Guti", tvrde izvori.

U istočnom delu Hame, vojska je uspela da povrati kontrolu nad selima i gradovima Zorsarhin, al-Maktot, Jenan, al-Saromia, Raboun, al-Makhraz i al-Mouradia. S druge strane, sirijski vojnici napredovali su u jednom od ključnih grada IS Karjatajnu, ostavljajući za sobom desetine mrtvih i ranjenih džihadista.

(sputniknews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja