PARAVOJNA MILICIJA U OREGONU PRETI: Ko krene oružjem na nas, rizikuje svoj život
Foto: Ap 3 1 2016

Oružana pobuna u Americi

PARAVOJNA MILICIJA U OREGONU PRETI: Ko krene oružjem na nas, rizikuje svoj život

Planeta -
Naoružani demonstranti koji su zauzeli nacionalni park u Oregonu zbog odluke da se trojica farmera osude zbog paljevine državne zemlje, zapretili su američkim oružanim snagama da ne kreću na njih jer rizikuje svoj život.

Portparol okupljenih aktivista rekao je novinarima da nisu imali kontakte sa FBI ili drugim vladinim snagama reda, otkako je okupacija parka počela u subotu uveče.

Jedan od vođa protesta Ejmon Bandi izjavio je da bi svaki pokušaj vlade da upotrebi silu kako bi preuzeli kontrolu nad prostorijama parka koje su okupirane "bilo stavljanje života u opasnost".

Demonstranti su ranije izjavili da će park ostati okupiran onoliko dugo koliko bude bilo potrebno.Inače, glavni razlog njihovog protesta je optužba federalnih vlasti protiv trojice rančera, koji su slučajno paleći svoje zemljište zbog najezde štetočina, zapalili i 130 hektara državnog.

Oni su osuđeni na pet godina zatvora zbog ovog dela, ali demonstranti tvrde da federalni sudovi nisu nadležni zbog čega ne priznaju ni presudu suda.

(Fox news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track