KAMERON REAGOVAO NA SNIMAK DŽIHADISTA: To je očajnički potez jer gube teritorije
Foto: Fonet/AP

Reakcija

KAMERON REAGOVAO NA SNIMAK DŽIHADISTA: To je očajnički potez jer gube teritorije

Planeta -
Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da video snimak, na kojem navodno britanske špijune ubijaju pripadnici Islamske države, predstavlja propagandu ekstremista koji gube kontrolu nad teritorijama u Siriji i Iraku

"To su očajničke stvari iz organizacije koja zaista radi najpodlije i najjezivije stvari i ljudi to mogu videti danas. Ali to je organizacija koja gubi teritoriju", rekao je Kameron.

Britanski bezbednosni stručnjaci danas su proučavali video snimak preko kojeg su ekstremisti iz Islamske države juče zapretili prikazavši pogubljenje pet muškaraca koji su "priznali" da su "špijuni".

Pre pogubljenja, jedan od džihadista na engleskom je uputio poruku britanskom premijeru.

"Neverovatno je da jedan takav beznačajan lider kao što si ti, osporava moć Islamske države. Nastavljamo džihad, nastavićemo da prelazimo granice i zauzećemo i vašu teritoriju gde će vladati šerijat", rekao je džihadista.

Agencija Asošiejtid pres navodi da je maskirani džihadista izgleda zamena za Muhameda Emvazija, Britanca poznatog kao "Džihadista Džon", koji je ubijen u napadu bespilotnom letelicom u Siriji u novembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track