TRAMPU PORUČILI IZ NAJSTARIJE DŽAMIJE U SAD: Donalde dođi na kafu i baklavu!
Foto: Ruster

Malo bi da se druže

TRAMPU PORUČILI IZ NAJSTARIJE DŽAMIJE U SAD: Donalde dođi na kafu i baklavu!

Planeta -
Vernici nastarije džamije u Sedinjenim Američkim Državama (SAD) pozvali su Donalda Trumpa, republikanskog pretendenta za kandidata na novembarskim predsjedničkim izborima u SAD-u,da poseti ovu bogomolju.

Uprava džamije "The Mother Mosque of America" u Sidar Rapidsu pozvala je Trumpa u posetu kako bi razgovarali s njim i, kako kažu, poručili mu da je islam vera mira i razumevanja, a nikako vera koja zagovara ratovanje i ubijanje nevinih.Kazao je kako muslimani u SAD-u i bilo gde u svetu žele da žive u miru i harmoniji sa svojim susedima.

"Gospodine Trump dođite i posetite vaše susede, dođite da vidite vaše sugrađane", kazao je imam džamije Taha Tavil. "Dođi i poseti nas, popij šoljicu kafe, pojedi baklavu, najslađi kolač u muslimanskim društvima", rekao je imam džamije.

Podsećamo, Trump, je po uzoru na retoriku sa predizbornih skupova, u svojoj prvoj video poruci pozvao na zabranu ulaska u SAD svim muslimanima. Američki biznismen u propagandnoj video poruci poručuje da će uništiti ISIS, ali i verbalno napada sve muslimane sveta.

Imam Tavil je istakao kako je u svakom momentu spreman da razgovara sa Trumpom u vezi sa pozicijom muslimana u SAD-u dodajući kako oni imaju jednaka prava i slobode kao i svi drugi građani te zemlje.

"Recite nam šta želite od nas? U čemu je problem? Mi ne znamo da postoji problem", rekao je Tavil koji je dodao kako želi da učiniti veće napore da se prestane sa negativnim komentarima koji uzrokuju antimuslimansku retoriku u američkom društvu.

Tavil je naglasio kako Trump čini veliku grešku kada sve muslimane "stavlja u isti koš" dodajući kako je velika većina pripadnika islamske veroispovijesti vrlo tolerantna i otvorena na dijalog i suživot."To je prelepa vera. To je vera mira, spokojstva i razumevanja. ISIS ubija više muslimana nego nemuslimana. Zato se želimo otarasiti te organizacije kako god znamo i umemo", kazao je Tavil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja