Ruski Anonimusi napadaju Putina i Medvedeva

Rat na internetu

Ruski Anonimusi napadaju Putina i Medvedeva

Planeta -
Za nekoliko dana hakeri izveli više napada na sajtove partije "Jedinstvena Rusija", a na jednom od tih sajtova Anonimusi su objavili videoobraćanje

MOSKVA - Hakeri, koji se predstavljaju kao rusko krilo pokreta "Anonimus" najavili su hakerske napade 6. i 7. maja na sajtove ruskih državnih struktura, objavljeno je u videospotu postavljenom na mikroblogovima "et OP Russia" i "et LegionRussia".

U spotu se ističe da "Anonimusi" na taj način podržavaju "masovnu demonstraciju protiv nelegitimnih izbora", takozvani marš miliona. Kako se napominje u komentaru, 6. maja hakeri planiraju napad na sajt vlade Rusije, a 7. na sajt ruskog premijera. Hakeri pozivaju sve koji se protive da se 7. maja "samoizabrani predsednik kruniše treći put" da podrže njihovu akciju, zbog čega su objavili instrukcije za korišćenje instrumenata za DDoS-napade (Distributed Denial of Service) na servisu "Pastebin"."Sa samo nekoliko jednostavnih koraka truli korumpirani sistem će se približiti svom uništenju", istakli su Anonimusi u svom pozivu.

Rusko krilo pokreta je svoje postojanje obelodanilo krajem januara 2012. godine kada su objavili elektronsku poštu koja navodno pripada čelniku Ruske omladine Vasiliju Jakmenenku i sekretaru za štampu pokreta "Naši" Kristini Potupčik. Za nekoliko dana hakeri su izveli više napada na sajtove partije "Jedinstvena Rusija", a na jednom od tih sajtova Anonimusi su objavili videoobraćanje "

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track