CUNAMI TEK STIŽE: Pad cena nafte može u Evropu dovesti milijardu migranata

Mora biti solidarnosti

CUNAMI TEK STIŽE: Pad cena nafte može u Evropu dovesti milijardu migranata

Planeta -
Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab rekao je da je pad cena na tržištu znak da će ogromna ekonomska katastrofa uskoro pogoditi svet

Lider Davosa, Klaus Švab, rekao je da će nadolazeći ekonomski krah pokrenuti “cunami” migranata koji hrle u Evropu.

Osnivač Svetskog ekonomskog foruma (WEF), rekao je da je pad cena na tržištu znak da će ogromna ekonomska katastrofa uskoro pogoditi svet.

“Uzmite samo u obzir činjenicu koliko afričkih država zavisi od izvoza nafte… Zatim zamislite da se milijardu stanovnika jednostavno preseli na sever”, rekao je Švab u intervjuu.

Švab predlaže da se uspostavi solidarnost sa zemljama u razvoju jer se samo na taj način može izbeći haos. “Moramo shvatiti da smo svi u istom sosu”, rekao je Švab.

On tvrdi da lideri moraju pronaći uzroke trenutne ekonomske krize, ali i da ustanove kako će ona uticati na ekonomiju i društvo kao celinu.

Švab smatra da sledi period “neočekivanih posledica” koje će se manifestovati svuda u svetu zbog određenih lokalnih odluka, a koje je veoma teško predvideti. Upravo ta nepredvidivost će uzrokovati nepoverenje među političarima.

Pored toga što se plaši evropske imigracije, Švab se boji i da će tehnološke inovacije oduzeti ljudima 20 miliona poslova, što će dovesti do nestanka srednje klase koju Švab naziva “stubom demokratije”.

Nakon što je naveo ova ozbiljna predviđanja, Švab je optužio američke republikance, naročito Donalda Trampa, za zastrašivanje.

I pored toga, on je pozvao Trampa da učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu.

(Webtribune.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track