STRAŠNA SUDBINA MAJKE I DETETA: Ugušili se u kolima dok je otac napolju čistio sneg
Foto: Ap 2016

Nove žrtve nevremena

STRAŠNA SUDBINA MAJKE I DETETA: Ugušili se u kolima dok je otac napolju čistio sneg

Planeta -
Nju Džerzi je potresla tragična sudbina jedne mlade majke (23) i njenog jednogodišnjeg deteta. Oni su se otrovali ugljen-monoksidom i to dok su bili u automobilu.

Majka i dvoje dece sedeli su u upaljenom automobilu dok je otac bio napolju i čistio sneg sa automobila. Ali, izduvna cev je sve vreme bila zatrpana snegom. Dvadeset minuta kasnije, kad je otac napokon očistio sneg i ušao u automobil, majka i jednogodišnji sin već su bili mrtvi, a trogodišnja ćerka gotovo da nije davala znakove života.

Prebacili su je u bolnicu i njeno je stanje kritično. Njujork se u nedelju polako oporavljao od snežne mećave, dok je sneg zablokirao američku prestolnicu Vašington i okolna područja pa će sve vladine kao i lokalne kancelarije u ponedeljak ostati zatvorene.

Operacije raščišćavanja snega odvijale su se punom parom u nedelju jer je u oluji Džonas bez prestanka u desetak država padala velika količina snega tokom više od 36 sati, sve do noći subota na nedelju, izazvavši nevolje i poremetivši život za oko 85 miliona ljudi.

- U eri smo ekstremnih klimatskih događaja - izjavio je njujorški gradonačelnik Bil de Blasio, ocenjujući da će fenomeni tih razmera postati uobičajni.

Najmanje 25 osoba smrtno je stradalo zbog nevremena, rekli su lokalni zvaničnici, prenose mediji. Pet ih je preminulo na području Njujorka, šest u Severnoj Karolini, šest u Virdžiniji i dvoje u Kentakiju a po jedna u Merilendu, Arkansasu, Ohaju, Delavareu, Južnoj Karolini i u Vašingtonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track