OPET NAPAD MIGRANATA U ŠVEDSKOJ: Silovali dečaka pa napali policiju kada je došla da ga spasi
Foto: Reuters 3 Nov 2015

Brutalno

OPET NAPAD MIGRANATA U ŠVEDSKOJ: Silovali dečaka pa napali policiju kada je došla da ga spasi

Planeta -
Policijski službenici morali su da pobegnu u jednom švedskom izbegličkom centru, nakon što su pobesneli migranti nasrnuli na njih kada su probali da odvedu dečaka koji je više puta silovan.

Desetočlana policijska patrola 10-godišnjeg dječaka, nakon izveštaja da je nad njime izvršeno više silovanja u centru.

Jedan od policajaca je opisao šta se dogodilo u policijskom izveštaju koji su objavile novine "Vastmanlands Lans Tidning".

"Sve više ljudi je dolazilo iza nas. Bio sam psihički spreman da se borim za svoj život. Bilo je 10 policajaca u uskom hodniku. I onda sam čuo da je neko povikao da postoji izlaz za krajnju nuždu", rekao je policajac.Incident se dogodio u Signalisten azilu u Vasterasu prošle srede, ali policija nije davala informacije novinarima do juče.

Vlasti su odlučile da presele neke od izbeglica iz azila nakon subotnjeg izveštaja da je dečak bio podvrgnut ponovnom silovanju tamo. Međutim, osoblje nije moglo da izvrši transfer jer su bili podvrgnuti neprijateljskom ponašanju od strane migranata, pa su pozvali policiju.

Inače, devojka Aleksandra Mezher je izbodena na smrt u drugom švedskom azilu kada je napao jedan maloletnik dok je volontirala u tom centru.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track