POMAMA ZA BLAGOM NARKO-BOSA: Srušena Eskobarova vila, evo šta je pronađeno
Foto: AP

Šta li je skrivao

POMAMA ZA BLAGOM NARKO-BOSA: Srušena Eskobarova vila, evo šta je pronađeno

Planeta -
Radnici koji su srušili nekada luksuznu vilu poznatog narko-bosa Pabla Eskobara u Majamiju naišli su na sakriveni sef.

Bio je sakriven u temelju zgrade. Predstavnici vlasti su ga skenirali detektorom metala, ali nisu uspeli da istraže njegov sadržaj.

Vilu roze boje je 2014. godine kupio preduzetnik Kristijan de Berdoar. Kuća je konfiskovana 1987. godine i predata na aukciju.

Radnici su tokom demoliranja naišli i na misteriozni paket u kome se nalazila "izvesna bela smeša". Nađen je još jedan sef, ali je ukraden pre nego što je ustanovljeno šta se nalazi u njemu.

Foto: AP
Foto: AP

Eskobar (1949-1993), zapamćen je kao najmoćniji i najbogatiji kriminalac, na vrhuncu moći, 1989. godine, nalazio se na sedmom mestu Forbsove liste najbogatijih ljudi na svetu s procenjenom imovinom od 25 milijardi dolara.

Sadašnji vlasnik Eskobarove vile izrazio je nadu da će naći novac u zidovima jer je kolumbijski "kralj kokaina" imao običaj da na tom mestu u svim kućama u njegovom vlasništvu krije novac i druge dragocenosti.

"Ko zna šta ćemo sve naći, novac, nakit, zlato, ali možda i neke leševe", rekao je De Berdoar pre nekoliko nedelja kada se započelo sa radovima.

"Uništili smo kuću samog đavola. Pablo Eskobar je bio jedan od najvećih ubica i kriminalaca na svetu", kazao je de Berdoar.

(Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track