REKONSTRUISANA AUSTRIJSKA VLADA: Novi ministri položili zakletvu!
Foto: Printscreen Vienna.at

Promene pred izbore

REKONSTRUISANA AUSTRIJSKA VLADA: Novi ministri položili zakletvu!

Austrija -
BEČ - Polaganjem zakletve pred predsednikom Austrije Hajncom Fišerom danas je zvanično sprovedena rekonstrukcija austrijske vlade

Šef države promovisao je nove ministre iz redova Socijaldemokratske partije (SPO) kancelara Vernera Fajmana. SPO je predstojeće predsedničke izbore iskoristila za rekonstrukciju vlade, pošto je kandidovala dosadašnjeg ministra za socijalna pitanja Rudolfa Hundstorfera za šefa države.

Usled rekonstrukcije nisu u vladu ušla samo nova imena, već je došlo i do reorganizacije resora. Tako je novi ministar odbrane i sporta Hans Peter Doskocil, doskorašnji šef policije pokrajine Burgenland. Resor za socijalna pitanja preuzima doskorašnji ministar infrastrukture Alojz Šteger, čije ranije ministarstvo će voditi raniji ministar odbrane Gerald Klug.

Predsednik Austrije pohvalio je doskorašnjeg ministra za socijalna pitanja, rekavši da je puno doprineo razvoju Austrije kao socijalne države. Takođe i na sednici vlade je Hundstorfer pohvaljen pre svega za mere u borbi protiv nezaposlenosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track