ŠPANSKI SUD NEUMOLJIV: Kristini od Burbona ipak će se suditi za utaju poreza
Foto: Reuters

ŠPANSKI SUD NEUMOLJIV: Kristini od Burbona ipak će se suditi za utaju poreza

Planeta -
Španska princeza ide na suđenje koje će obuhvatiti još 16 osoba, među kojima je i njen suprug, izjavio je danas neimenovani sudski zvaničnik.

Zvaničnik je dodao da je sudsko veće odbacilo argumente odbrane da španskoj princezi ne treba da se sudi, jer je tužilac prepoučio da se ona suoči samo sa visokim administrativnim kaznama, prenosi AP.

Protiv španske princeze (50) podignute su dve optužnice za utaju poreza za koju je predviđena maksimalna zatvorska kazna od osam godina, jer princeza navodno nije prijavila porez na lične troškove koje je platila kompanija za trgovinu nekretnina u njenom i vlasništvu njenog supruga.

Zajedno sa Kristinom na optuženičku klupu je selo ukupno 17 ljudi, među kojima je i njen suprug Injaki Urdangarin, inače bivši španski rukometaš i poslovni čovek. Urgangarin je suočen sa težim optužbama da je koristio svoju titulu Vojvode od Palme da bi proneverio oko šest miliona evra sredstava iz javnih fondova, preko svoje neprofitne organizacije "Nos Institut".

Skandal u vezi sa španskom kraljevskom porodicom i njihovim luksuznim životom razljutio je Španiju i doprineo abdikaciji njenog oca 2014. godine. To je prvi put od ponovnog uspostavljanja monarhije 1975. da se sudi jednom članu španske kraljevske porodice.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track