Najnovije vesti

NEVEROVATAN SASTANAK PAPE I PREDSEDNIKA IRANA: Razgovarali o poslednjim danima čovečanstva!
Foto: Fonet AP

Plakali obojica

NEVEROVATAN SASTANAK PAPE I PREDSEDNIKA IRANA: Razgovarali o poslednjim danima čovečanstva!

Planeta

Papa Franja je rekao iranskom predsedniku Ruhaniju da se biblijska proročanstva o kraju sveta postepeno ispunjavaju i da se svet nalazi u nepovratnom haosu koji će iduće godine dostići neviđene razmere.Odgovarajući na tvrdnju predsednika Ruhanija da Mahdi dolazi, papa Franja je potvrdio da on zaista dolazi, ali da se zove Hrist. Papa je pozvao sve hrišćane, muslimane i jevreje da se ujedine i pripreme za njegov dolazak.Puno se izveštavalo o poseti predsednika Rohanija Vatikanu, pri čemu ga je papa Franja odveo u obilazak. Pošto je ovo prvi put da se iranski lider sastao sa papom od 1989. godine, iznenađujuće je to što su se oba lidera ponašala kao da su dugogodišnji prijatelji. Ipak, tema njihovog razgovora je bila poprilično jeziva, pošto je papa upozorio na mračne dane u bliskoj budućnosti. „Pustili su suze“, rekao je jedan svedok iz Vatikana. „Obojica su se suzdržavali jer znaju šta se dešava u svetu. Papa Franja je rekao da su biblijska proročanstva počela da se ispunjavaju“.

Liderima su se pridružili i iranski ministar spoljnih poslova, Muhamed Džavad Zarif, vatikanski sekretar države, kardinal Pjetro Parolin, kao i arhiepiskop Pol Rihard Galager. Pazeći da ne uvrede iranskog predsednika, vatikanski zvaničnici su sklonili nekoliko nagih rimskih statua iz klasične ere dok je Rohani obilazio muzej.Predsednik Rohani je rekao da se Iran uvek nalazio na liniji fronta u borbi protiv terorizma, te da bi situacija bila mnogo drugačija da nije bilo Irana.

Otkad je postao papa pre tri godine, papa Franja je često govorio protiv ekstremizma i nasilja u ime vere. On je takođe pozvao na diplomatiju na Bliskom istoku objasnivši kako konflikti utiču na svet.On sada veruje da je svet otišao predaleko i da su mračne sile previše napredovale, te da će svet biti „neprepoznatljiv“ u ovo doba iduće godine.

(Webtribune.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...