(VIDEO) MADLEN OLBRAJT ZAPRETILA AMERIKANKAMA: Koja ne glasa za Hilari Klinton, ide u pakao!
Foto: Printscreen Yt

Društvene mreže eksplodirale

(VIDEO) MADLEN OLBRAJT ZAPRETILA AMERIKANKAMA: Koja ne glasa za Hilari Klinton, ide u pakao!

Planeta -
Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt uputila je na predizbornom skupu podrške Hilari Klinton pretnju mladim ženama koje neće glasati za Klintonovu i izazvala talas protesta na društvenim mrežama.

"Morate da pomognete Hilari Klinton, ona će uvek biti tu za vas. Znajte da u paklu postoji posebno mesto rezervisano za žene koje ne pomažu drugim ženama", rekla je Olbrajtova na skupu u Nju Hempširu, što su simpatizeri Klintonove u sali pozdravili aplauzom, ali su korisnici društvenih mreža masovno osudili, piše Volstrit žurnal.

List navodi da izjava Olbrajtove zvuči kao pretnja drugim ženama: "Pomozite Hilari Klinton ili vam se loše piše."

"Medlin 'smrt 500.000 iračke dece je bila vredna toga' Olbrajt je stvarno to rekla", komentariše jedna Tviterašica.

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba da pomognu i drugoj ženi koja želi da se uključi u trku za izbor predsednika SAD, bivšoj direktorki "Hjulit Pakarda" Karli Fjorini.

"Postoji posebno mesto u paklu za Madlen Olbrajt. Evo i zašto", piše koisnik Tvitera. Mnoge je žacnulo i ideja da žene moraju da glasaju za ženu, umesto za ideju.

"Da li je Olbrajtova ciljala na to što je Hilari uništila živote žena koje je zlostavljao Bil (Klinton)?", jedan je u moru osuda ove izjave na Tviteru.

Medlin Olbrajt, koja je bila državni sekretar u vreme dok je na mestu predsednika bi Hilarin suprug Bil Klinton, u izjavi u Nju Hempširu je zapravo citirala samu sebe, budući da je tu rečenicu prvi put izgovorila 2006. godine.

Portparol Hilari Klinton Nik Meril je, pošto je izjava Olbrajtove oštro kritikovana na društvenim medijima, izjavio da je ona tu rečenicu rekla "bukvalno već više stotina puta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track