Zečica jača od političara

Zvezda izbora u Meksiku

Zečica jača od političara

Planeta -
Plejbojev model Julija Orajen bacila u drugi plan predsedničke kandidate u TV debati kad se u kadru pojavila polugola

MEKSIKO - Svi bi za nju glasali.Plejbojeva zečica Julija Orajen u jeku predizborne kampanje bila je najveća zvezda televizijske debate predsedničkih kandidata. Julija se na samo 30 sekundi pojavila u izazovnoj uskoj beloj haljini s dubokim dekolteom, koji je potpuno otkrivao njene grudi, pa je tako pobrala sve simpatije javnosti i bacila u drugi plan predsedničke kandidate.

Ona se pojavila u TV debati četiri kandidata koji će se do izbora, zakazanih u julu, nadmetati za funkciju predsednika. Kandidati su: Josefina Vaskez Mota, Enrike Pena Nijeto, Andres Manuel Lopez Obrador i Gabrijel Kvadri de la Tore.

Zečicu je meksička javnost već imala priliku da vidi golu u njihovom izdanju Plejboja. Ipak, kad se Julija u emisiji pojavila kao asistent voditelja, niko više nije obraćao pažnju na to šta kandidati za predsednika imaju da kažu. Ona je zanosno prošetala pred kamerama sa činijom iz koje su učesnici debate vadili papiriće s brojevima za redosled izlaganja, a sutradan je na svim naslovnim stranama osvanula Julijina fotografija.

Direktor Federalnog izbornog instituta Alfredo Figvero, koji je bio odgovoran za organizaciju debate, okrivio je za taj „incident“ produkcijsku kuću. Kasnije se, u ime instituta, izvinio građanima Meksika i predsedničkim kandidatima zbog haljine koju je devojka nosila tokom debate.

S druge strane, Julija je u jednom intervjuu izjavila da je od producenata emisije dobila samo kratko uputstvo da obuče dugu belu haljinu i da to nije njena krivica.

- Izabrala sam je sama iz svog ormana. Nisam znala da će se dogoditi takav skandal, uopšte mi nisu prijali neki komentari koje sam pročitala. Sada ću radije nositi konzervativni roze top - rekla je ona.

Kandidati se unervozili

Jedan od učesnika u debati, predsednički kandidat partije Nova alijansa, Gabrijel Kvadri de la Tore, rekao je da je postao veoma nervozan kad se Julija pojavila.

- Jednostavno je nemoguće da ne obratite pažnju na tako spektakularnu ženu - objasnio je De la Tore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja