EVO KO SU JOJ PRIJATELJI: Kju kluks klan podržao Hilari Klinton
Foto: Tanjug/AP

S kim si takav si

EVO KO SU JOJ PRIJATELJI: Kju kluks klan podržao Hilari Klinton

Planeta -
Lider rasističke grupe Kju kluks klan podržao je Hilari Klinton na predstojećim izborima za predsednika SAD.

Mnogi svetski mediji već bruje o tome kako će se Klintonovoj ovo svakako obiti o glavu i da takva podrška može samo da joj nanese štetu.

Lider kalifornijskog ogranka Kju kluks klana Vil Kvig izjavio je da više ne podržava Donalda Trampa već Hilari Klinton.

"Želimo da ona pobedi. Svima govori jedno, ali ima skrivenu agendu. Svima govori ono što žele da čuju da bi je izabrali, zato što je Klintonova žena, bliska Bušovima. Međutim, čim postane predsednica otkriće se njeno pravo lice", rekao je Kvig.

On je podržavao Trampa zbog tvrdnji da će podići zid na granici sa Meksikom kako bi se zaštitili od imigranata, ali smatra da će ipak Hilari biti ta koja će podići ovakav bedem i ustanoviti granične kontrole.

U međuvremenu Internetom kruži fotografija na kojoj se Klintonova pozdravlja sa bivšim predsednikom Kju kluks klana Robertom Birdom koji je inače bio član demokratske stranke.

Kada je preminuo, Klintonova mu je u jednom videu odala počast.

Iako je 57 godina bio senator u američkom kongresu tokom karijere često se podsećalo na njegovu aktivnost u rasističkoj organizaciji. Bio je član Kju kluks klana 40-ih godina prošlog veka, međutim napustio ih je i tokom političke karijere često se izvinjavao za upletenost u klanu.

(Huffingtonpost/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track