Lezbijke htele venčani list pa uhapšene

Protest

Lezbijke htele venčani list pa uhapšene

Planeta -
U znak protesta što je Severna Karolina izglasala zakon kojim se zabranjuju homoseksualni brakovi, devet gej i lezbejskih parova je došao u opštinske prostorije u gradu Vinston-Salem, zatraživši da im se legalizuju brakovi

SEVERNA KAROLINA - Jedan par lezbejki je uhapšen u Severnoj Karolini pošto su u znak protesta, jer ne mogu da registruju brak, odbile da napuste opštinske prostorije, a sve se dogodilo samo dva dana pošto su stanovnici te američke savezne države na referendumu izglasali zabranu homoseksualnih brakova.

Tema legalizacije gej brakova je potpuno okupirala političku scenu u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon što je predsednik Barak Obama javno rekao da podržava legalizaciju.

U znak protesta što je Severna Karolina izglasala zakon kojim se zabranjuju homoseksualni brakovi, devet gej i lezbejskih parova je došao u opštinske prostorije u gradu Vinston-Salem, zatraživši da im se legalizuju brakovi, pošto su podneli svu neophodnu dokumentaciju.

Pošto su službenici opštinske uprave saopštili da to ne mogu da urade, zato što zakon priznaje samo heteroseksualne parove, jedan par je odlučio da protestuje tako što su zaprečili ulazna vrata od zgrade, ne dozvoljavajući nikome pola sata da izađe.

Opštinski službenici su pokušali da razgovaraju sa Meri Džejmis i Meri Li Bredford, želeći da izbegnu dolazak policije, ali pošto su one bile odlučne da neće napustiti zgradu, dok ne dobiju venčani list, nakon dolaska policije obe su uhapšene.

Obe će biti optužene za nezakoniti ulazak u prostorije, što predstavlja blaži prekršaj, i odmah su puštene da se brane sa slobode.

Aktivisti kampanje Južnjačka jednakost najavili su za danas tri slične akcije u Južnoj Karolini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track