Pronađeno 10 tela u blizini pada ruskog suhoja
Foto: REUTERS

Pronađeno 10 tela u blizini pada ruskog suhoja

Planeta -
Avion je poleteo sa aerodroma u Džakarti i nestao sa radara 21 minut kasnije, u blizini planinskog venca Salak, pošto je posada tražila dozvolu od kontrole leta da spuste letelicu sa 3.000 na 1.800 metara visine

DŽAKARTA - Indonežanske spasilačke ekipe pronašle su danas najmanje 10 tela u blizini mesta na koje je pao ruski avion suhoj koji je u sredu udario u liticu planine Salak na zapadnom delu indonežanskog ostrva Java.

Kompanija "Trimarga Rekatama", koja je predstavnik "Suhoja" u Indoneziji, prvo je saopštila da se u avionu nalazilo 50 osoba, ali je u četvrtak kazala da ih je bilo 45. Lokalni zvaničnici za spasilacke operacije kažu da je u avionu bilo 46 ljudi, navode agencije.

Avion, u kojem su bili predstavnici indonežanskih aviokompanija, ruske kompanije "Suhoj", novinari i ruske diplomate, nestao je sa ekrana radara u sredu tokom drugog demonstracionog leta.

"Suhoj" je poleteo sa aerodroma u Džakarti i nestao sa radara 21 minut kasnije, u blizini planinskog venca Salak, pošto je posada tražila dozvolu od kontrole leta da spuste letelicu sa 3.000 na 1.800 metara visine.

http://www.youtube.com/watch?v=oQ5kU6fU0C8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track