JELA DIVLJE BILJE I PILA IZ BARE: Žena (72) preživela 9 dana u divljini Arizone!
Foto: Služba Za Javnu Bezbednost Arizone

Baka od čelika

JELA DIVLJE BILJE I PILA IZ BARE: Žena (72) preživela 9 dana u divljini Arizone!

Planeta -

En Rodžers je ostala bez benzina usred nedođije, a spaslo je to što su tragaoci videli reč "help" (upomoć), koju je napisala pomoću štapova i kamenja.

Spasioci su je našli u subotu na jednoj čistini u rezervatu Fort Apači. Bila je izmorena, ali u dobrom stanju, a društvo joj je pravio verni pas. Istog dana puštena je iz bolnice i ponovo se susrela sa svojom porodicom, navode vlasti.

Rodžersova je nestala 31. marta, kad je otišla od kuće i zaputila se automobilom u Feniks da bi videla unuke. Ispričala je da se na putu izgubila, ostala je bez benzina, a zatim se ispraznila i baterija njenog hibridnog vozila. Više nije mogla da se orijentiše, pokušala je da se popne na uzvisinu da bi uhvatila bolji signal mobilne telefonije, ali bez uspeha.

Velika potraga za njom je pokrenuta 3. aprila, kad je pronađen njen napušteni automobil. Šest dana kasnije jedan rendžer pronašao je njenog psa kako luta, a zatim su spasioci iz helikoptera uočili prvo njen improvizovani signal za pomoć, a zatim i nju navodi se u saopštenju.

"Pronađena je kako stoji pored signalne vatre i maše prema helikopteru", navode vlasti, dodajući da je žena bila u stanju da uz veoma malu pomoć hoda do letelice i da se u nju popne.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track