OVOG SRBINA TRAŽI AUSTRIJSKA POLICIJA: Stepa S. (29) pucao u policajca!
Foto: Bečka Policija

Pucnjava u tržnom centru SCS

OVOG SRBINA TRAŽI AUSTRIJSKA POLICIJA: Stepa S. (29) pucao u policajca!

Austrija -

BEČ - Austrijska policija traga za srpskim državljaninom Stepom S. (29) zbog pokušaja ubistva policajca u Beču.

U petak uveče odigrala se prava drama u najvećem austrijskomj tržnom centru ScS u Vesendorfu (Vösendorf).

Bila je to borba na život i smrt lopova i policajca. Neposredno pred zatvaranje ispred ulaza br.4 šoping centra prošlog petka radnik obezbeđenja primetio je lopova i odmah pozvao policiju. Kada je policajac sa još jednim kolegom zaustavio 29-godišnjeg muškarca on je odmah nasrnuo na njih i počelo je rvanje. Tokom borbe Stepa S. uspeo je da izvuče iz futrole službeni pištolj jednom od policajaca i uperi mu cev u glavu.

„Refleksnom reakcijom policajac i njegov kolega uspeli su da obore ruku napadača koji je u tom trenutku opalio. Tako su uspeli da skrenu metak od policajca koji jer završio u asfaltu.

Tržni centar SCS gde se odigrala borba na život i smrt (Foto printscreen SCS)
Tržni centar SCS gde se odigrala borba na život i smrt (Foto printscreen SCS)

Dvadesetdevetogodišnjak je tada bacio pištolj i dao se u beg, saopštila je policija.Jedan od svedoka koji je sa suprugom bio u kupovini rekao je da više nije siguran kod koga je bio pištolj.

"Bio je opšti metež i panika, svi su polegali na zemlju. U trenutku kada sam prišao da pomognem došlo je do pucnja“ objašnjava očevidac koji želi da ostane anoniman.

Policija je uspela da identifikuje napadača koji se sumnjiči za pokušaj ubistva, jer je kako su saopštili istražioci "imao nameru da ubije policajca", što je potvrdilo i više svedoka. Policija moli sve koji imaju bilo kakve informacije o napadaču da se jave na br. 059133-30-3333

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja