DŽIHADISTI SE RASPADAJU: Zbog nedostatka boraca, pozvali decu i starce da im se pridruže

Početak kraja Islamske države

DŽIHADISTI SE RASPADAJU: Zbog nedostatka boraca, pozvali decu i starce da im se pridruže

Planeta -

Nakon što su proteklih meseci trpe ozbiljne udarce od strane savezničkih snaga, Islamska država opet poseže za najnižim oblicima propagande kako bi sakupila nove borce. Tako je objavila video u kojem poziva mlade i stare muslimane "bez obzira da li su premladi ili prestari" da se pridruže njihovim redovima.

Jedan medijski centar blizak ID-u objavio je film pod nazivom "Mladima i starima", pokazujući dva člana ID, mladića i starijeg čoveka, koji šalju poruke muslimanima širom sveta da ih podstaknu da se uključe u radikalnu grupu.

Film se odvija između njih dvojice, koji sve se vreme pozivaju na stihove Kurana pozivajući sve da se pridruže Islamskog državi kao vojnici kalifata, čak i ako su premladi i prestari.

Na lošem arapskom, starac koji je čini se Marokanac, pripoveda svoje putovanje u Siriju kako bi se priključi borbi, dok komentator na snimku ukazuje da je džihad obavezan za odrasle i mlade podjednako prema Kuranu.

Tada se pojavljuje 14-godišnji dečak koji kaže da se pridružio ID i da je izabrao da bude samoubilački član u redovima grupe kako je već registrovano njegovo ime, a njegov red bi uskoro trebalo da izvrši džihadističku operaciju.

Dečak je istakao da gubitak grada Šadadi, u pokrajini Hasak, i istorijskog grada Palmire nije mnogo važan, ali da je "potčiniti sa pravilima kalifata mnogo važno".

Onda poziva sve da se priključe ID kako bi "podržali udovice, siročad i potlačene".

Starac se ponovo pojavljuje na snimku i zaključuje da on neće oprostiti njegovim sinovima koji se nisu pridružili džihadu i da je spreman "da umre zbog Alaha".

(ARA News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja