Đavolji dah nova droga koja stvara zombije
Foto: Kurir

Đavolji dah nova droga koja stvara zombije

Planeta -
Neki Kolumbijci tvrde da je đavolji dah čak opasniji i od antraksa jer je dovoljno da prah ovog narkotika nekome od prolaznika dunete u lice i on će za nekoliko minuta biti pod uticajem narkotika

BOGOTA – Narkotik pod imenom “ Đavolji dah” koji se dobija iz praha belih cvetova koji rastu u Južnoj Americi postao je najsmrtonosniji narkotik na svetu.

Kako piše britanski Dejli Mejl radi se o supstanci pod imenom skopolamin ( koja nema okusa ni mirisa, a žrtve se ničeg nesećaju), koja uživaoca za nekoliko minuta pretvara u zombija, a najveće plantaže se nalaze u Kolumbiji.

Neki Kolumbijci tvrde da je đavolji dah čak opasniji i od antraksa jer je dovoljno da prah ovog narkotika nekome od prolaznika dunete u lice i on će za nekoliko minuta biti pod uticajem narkotika, a da to neće shvatiti.

Od korišćenja manje količine praha česte su halucinacije, a kod velikih doza i smrt.

Ovaj narkotik inače je popularan kod kolumbijskih kriminalaca koji je koriste kako bi izmanipulisali svoje žrtve pre nego što ih opljačkaju.

Dejli Mejl navodi izjavu ljudi koji su pod uticajem ovog narkotika sami odveli lopove do svoje kuće gde su ih opljačkali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja