Krvavi obračun narko bandi u Meksiku, 49 mrtvih

Masakr

Krvavi obračun narko bandi u Meksiku, 49 mrtvih

Planeta -
Tela 43 muškarca i šest žena pronađena su u gradu San Huanu, na autoputu koji vodi do graničnog grada Rejnose, u severnoj meksičkoj državi Tamaulipas

MONTEREJ - Tela 49 ljudi, od kojih su neka bila unakažena, pronađena su danas na autoputu koji spaja severnu meksičku metropolu Monterej sa granicom SAD, naveli su zvaničnici.

Prema rečima jednog neimenovanog zvaničnika policije, tela 43 muškarca i šest žena pronađena su u gradu San Huanu, na autoputu koji vodi do graničnog grada Rejnose, u severnoj meksičkoj državi Tamaulipas.

Vlasti su zatvorile taj autoput, a federalna i državna policija, zajedno sa meksičkom vojskom, zapečatili su mesto stravičnog prizora.

Današnjem otkriću prethodilo je nekoliko drugih slučajeva u nedavnoj prošlosti u kojima su narko bande ostavljale tela na javnim mestima kao upozorenje svojim rivalima.

Početkom maja, meksička policija pronašla je 23 ljudska tela koja su bila ili obešena o nadvožnjak iznad autoputa kod pograničnog grada Nuevo Laredo ili su bila obezglavljena.

Trideset četiri tela ostavljeno je u septembru 2011. na putu koji prolazi kroz Verakrus, a 26 tela pronađeno je u novembru u Gvadalahari.

Dva ozloglašena meksička narko kartela Setas i Sinaloa vode pravi rat zbog prevlasti nad krijumčarskim rutama i trgovinom drogom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track