(VIDEO 18+) POLICAJAC UBIO BOLESNU ŽENU: Pucao na nju dok je trčala sa nožem u ruci
Foto: Printscreen YT

Istina izašla na videlo

(VIDEO 18+) POLICAJAC UBIO BOLESNU ŽENU: Pucao na nju dok je trčala sa nožem u ruci

Planeta -

Žena (46) je ubijena pre dve godine, ali tek sad se saznalo da je policajac Tim Bloč pucao nju dok je trčala za svojom majkom držeći veliki nož.

Čiu Di Ti Vo (46) ubijena je 25. marta 2014. godine pošto je policija dobila dojavu o tuči u stambenom kompleksu u Grinsborou.

Žena je inače iz Vijetnama i nije govorila engleski, a u trenutku dolaska policije svađala se s majkom i vikala na vijetnamskom jeziku. Iz policije su rekli kako je žena došla do policajca držeći veliki nož i odbila da ga baci.

Snimak je objavljen posle dve godine na zahtev njene porodice, koja smatra da policija nije reagovala propisno i da nisu smeli da pucaju na osobu koja pati od bipolarnog poremećaja.

Svedok koji je pozvao policiju rekao je kako Vo juri majku s nožem. Kamera na ramenu policajca počela je da snima kad je on počeo da se raspituje kod okupljenih gde se nalazi žena.

Na snimku se čuje i kako joj policajac nekoliko puta naređuje da spusti nož. Pošto nije reagovala, policajac je ispalio nekoliko hitaca u nju.

Ubrzo je pala na pod posle čega je prebačena u bolnicu gde je preminula dva dana kasnije.

Bloč je po završetku istrage oslobođen krivice, ali je 2014. godine odlučio da napusti službu. On sada tvrdi kako snimak ne prikazuje trenutak kada je krenuo da pruži prvu pomoć ženi.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track