POSLE 6 GODINA OD NESTANKA JAVILI RODITELJIMA: Dobar dan, vaš sin je na psihijatriji u Madridu
Foto: Tviter

Kraj agonije za roditelje

POSLE 6 GODINA OD NESTANKA JAVILI RODITELJIMA: Dobar dan, vaš sin je na psihijatriji u Madridu

Planeta -

Metju Grin, nestao je 2010. godine kada je krenuo u Španiju da poseti svog prijatelja i od tada mu se gubi svaki trag, a njegovi roditelji očajnički su ga tražili punih šest godina.

Metju je radio i živeo u engleskom gradu Sitingbornu, a živeo je jednostavnim i mirnim životom.

Šest godina kasnije španske vlasti pronašle su nesrećnog muškarca, ali su njegovim roditeljima odbijali da kažu gde se nalazi pozivajući se na Zakon o zaštiti podataka.

Naime, mladić je sam zatražio da njegovim roditeljima ne otkriju gde se on nalazi.

"Rekli su nam da je u Španiji, ali odbijali su da kažu gde. Očajna sam, sela bih na avion odmah i otišla da ga vidim, rekla je njegova majka Paulina.

Ali, pre nekoliko dana Paulina i Džim dobili su mejl u kome piše da se njihov sin nalazi u psihijatrijskoj ustanovi u Madridu. U mejlu je potpisan doktor koji ih je takođe pozvao da odmah dođu da vide sina.

Takođe su saznali da je upao u probleme sa drogom i alkoholom pošto ga je jedna žena lažno optužila za silovanje.Lekari se nadaju da će ga roditelji uveriti da treba da počne da se leči.

"Rekli su mi da odbija lečenje, ali nadamo se da nas želi ponovo u svom životu. Mislim da moramo da odemo tamo i učinimo sve što je u našoj moći da mu pomognemo. Možete samo zamisliti kako sam se osećala kad sam saznala. On je odrastao čovek, ali će uvek biti naše dete", rekla je očajna majka.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track