CNN: Izvesno je da je bomba oborila avion egipatske kompanije
Foto: Reuters

Istraga

CNN: Izvesno je da je bomba oborila avion egipatske kompanije

Planeta -

Sredozemno more preplavili su avioni i brodovi u potrazi za nestalim avionom koji je sinić nestao sa radara dok je leteo na relaciji Pariz-Kairo.

U avionu se nalazilo 56 putnika i 10 članova posade, a za sada su pronađeni izvesni plastični delovi i prsluci za spasavanje za koje se veruje da pripadaju nestalom avionu. Nije isključen ni teroristički napad.

"Danas avioni ne padaju tek tako", rekao je CNN-u, analitičar Majls O'Brajen.

Američki zvaničnici ne odustaju ni od teorije da je avion oboren bombom. To je "početna teorija" kojim se rukovode američke vlasti, ali bi ona mogla i da se promeni, naveli su oni.

Prvi čovek ruske obaveštajne službe FSB Aleksandar Bortnjikov rekao je da su teroristi izazvali pad aviona Idžiptera na letu MS804 od Pariza do Kaira, prenose agencije.

Egipatski ministar za civilnu avijaciju Šerif Fathi rekao je danas da njegova zemlja ne isključuje nijednu hipotezu o nestanku aviona Edžiptera na letu iz Pariza za Kairo, uključujući i teroristički napad.

Fathi je, na vanrednoj konferenciji za štampu u Kairu, rekao da je mogućnost terorističkog napada izvesniji uzrok nesreće od "jačeg tehničkog kvara".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track