(VIDEO) TREĆI DAN POTRAGE: Ni traga od dečaka (7) kog su roditelji ostavili u šumi s medvedima!
Foto: Printscreen

Svi ga traže

(VIDEO) TREĆI DAN POTRAGE: Ni traga od dečaka (7) kog su roditelji ostavili u šumi s medvedima!

Planeta -

Najmanje 130 vatrogasaca i policajaca pretražuju šume blizu grada Nanae na Hokaidu u potrazi za malim Jamatom Tanookom, kog su roditelji ostavili usred šume da bi ga disciplinovali.

Tanookini roditelji su u početku policiji rekli da im je sin nestao dok je brao bilje u subotu. Kasnije su priznali da su ga namerno ostavili u šumi punoj medveda jer je ranije tog dana bacao kamenje na ljude i automobile.

"Nisam mogao da prevalim preko usta da smo hteli da ga disciplinujemo, pa sada moramo da molimo policiju da ga traži", objasnio je dečakov otac zašto su promenili iskaz.

Roditelji su rekli da su se odmakli od deteta 500 metara, a kad su se vratili - više ga nije bilo. Policija nije mogla da kaže koliko dugo je dečak bio sam, a lokalni mediji navode da to nije bilo duže od pet minuta.

https://twitter.com/USAOfficialNews/status/737552754978086912

"Želim da se izvinim mom sinu, ali i zbog toga što smo toliko ljudi uznemirili. Samos e nadam da će se bezbedno vratiti", dodao je dečakov otac.

The area is home to brown bears and local television showed pictures of rescuers wearing bear bells, which some claim reduce the chance of surprising the animals.

Temperature u šumi spuštaju se noću na osam stepeni Celzijusa, piše Hokaido šinbun.

(NBC news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track