UBICA IZ ORLANDA SE ZAKLEO NA VERNOST ID: Otac demantuje, tvrdi da je bio homofobičan
Foto: Printscreen Twitter

Novi detalji šokantnog ubistva

UBICA IZ ORLANDA SE ZAKLEO NA VERNOST ID: Otac demantuje, tvrdi da je bio homofobičan

Planeta -
Omar Matin, napadač na gej klub u Orlandu, na Floridi, gde je ubijeno 50 osoba, pozvao je policiju (911) pre nego što je otvorio vatru i u telefonskom pozivu zakleo se na vernost Islamskoj državi, javljaju danas američki mediji. Otac tvrdi da nije reč o verskom napadu, već da se razbesneo kad je video mladiće kako se ljube.

TV mreža MSNBC navodi da se Matin zakleo na vernost lideru Islamske države Abu Bakiru al Bagdadiju, prenosi Rojters.Istovremeno, Foks njuz tvrdi,pozivajući se na neimenovane izvore, da je Matin bio od ranije poznat FBI-ju i da su ga agenti posmatrali poslednjih nekoliko godina.

Otac čoveka koji je označen kao ubica u masakru u gej noćnom klubu na Floridi rekao je danas da je porodica u šoku i da nije primetio da njegov sin sprema bilo šta.Mir Sedik (Sedique) je otac Omara Matina (Omar Mateen) Amerikanca avganistanskog porekla iz mesta Port Sent Lusi na Floridi, za kojeg je policija navela da je napadač u noćnom klubu Puls (Pulse) u Orlandu, na Floridi.Sedik je rekao televiziji En-Bi-Si (NBC) da se njegov sin razbesneo kada je video kako se dva muškarca ljube u Majamiju pre dva meseca i misli da je moguće to vezano za napad.

"Mi kažemo da se izvinjavamo za ceo incident.. Mi smo u šoku kao i cela zemlja", rekao je otac napadača koji je ubijen u obračunu sa policijom.On je rekao da incident nema nikakve veze sa verom.Zvaničnici su rekli da istražuju da li se radi o terorističkom aktu. Mnogi još čekaju da vide da li su njihovi bližnji među poginulim.

Majka 32-ogodišnjeg Kristofera Lejnonena koji je bio sinoć u klubu Puls kaže da još nema vesti o svom sinu. Ona se odvezla u Orlando u četiri sata ujutro i stoji ispred bolnice koja se nalazi blizu kuba strahujući da se desilo najgore. Rekla je da je prijatelj njenog sina uspeo da se spase tako što se sakrio u toaletu i istrčao iz kluba dok su leteli meci.Ona je među pedesetak članovima porodica i prijatelja koji čekaju vesti ispred bolnice u Orlanu.Policija je navela da je napadač koristio jurišnu pušku tipa AR-15. i da je imao i pištolj.

Predsednika Baraka Obamu je njegov savetnik za nacionalnu bezbednost i kontraterorizam obavestio o napadu u Orlandu, saopštila je Bela kuća nekoliko sati posle incidenta. Najavljeno je da će se Obama danas obratiti javnosti povodom ovog napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track