OBAMA: Napada na gej klub u Orlandu je teroristički čin
Foto: Profimedia

Reakcija

OBAMA: Napada na gej klub u Orlandu je teroristički čin

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je da je masakr u gej klubu u Orlandu teroristički čin i delo iz mržnje.

On je istakao da Federalni istražni biro vodi istragu kao o terorističkom činu i dodao da se neće štedeti napori kako bi se utvrdilo da li je ubica bio povezan sa terorističkim grupama.

U izjavu koju je dao u Beloj kući posle ubistva 50 ljudi i ranjavanja 53 osobe u noćnom gej klubu u Orlandu, Obama je rekao da taj zločin predstavlja "otrežnjujući podsetnik da napad na bilo kojeg Amerikanca predstavlja napad na sve nas", preneo je AP.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da su njegove molitve sa ubijenima i povređenima u pucnjavi i uputio saučešće porodicama žrtava i njihovim porodicama.

Vodeći republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je rekao da se "moli za sve žrtve i njihove porodice", prenosi BBC.

"Užasan incident. Molitve za žrtve i njihove porodice. Kada će se ovo zaustaviti? Kada ćemo dobiti snažne, pametne i oprezne?" napisao je on na Tviteru.

Kandidatkinja demokrata Hilari Klinton opisala je pucnjavu u Orlandu kao "strašan čin".

"Probudila sam se i čula jezive vesti. Dok čekamo nove informacije moje misli su sa onima koji su pogođeni ovim užasnim činom", napisala je na ona na svom Tviteru.

Senator Floride i bivši kandidat za republikansku nominaciju Marko Rubio rekao je za CNN da je napadač "životinja" čije nasilje pokazuje da je ovo "novo lice rata protiv terorizma".

On je takođe odao počast policajcima koji su "spasli živote" racijom u klubu kojom je okončan napad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track