(FOTO) GADAFIJEV NOŽ 10 MILIONA DOLARA NA CRNOM TRŽIŠTU Optočen dijamantima, smaragdima i rubinima
Foto: Anadolija

Sprečeno krijumčarenje

(FOTO) GADAFIJEV NOŽ 10 MILIONA DOLARA NA CRNOM TRŽIŠTU Optočen dijamantima, smaragdima i rubinima

Planeta -

Pripadnici Odeljena istanbulske policije za borbu protiv krijumčarenja zaplenili su deset miliona vredni nož koji je ranije ukraden iz palate bivšeg libijskog predsednika Muamera Gadafija.

1 / 4 Foto: Anadolia

Na osnovu obaveštajnih saznanja da krijumčari u Istanbulu treba da izvrše prodaju vrednih predmeta koji su ukradeni u inostranstvu i prokrijumčareni u Tursku, pripadnici istanbulske policije jutros su izvršili pretres jednog objekta u mestu Esenjurt.

Tom prilikom slobode su lišene tri osumnjičene osobe i to biznismen A.A. i njegova dva najbliža saradnika M.Y. i B.A.

Policija je u tom objektu pronašla i zaplenila specijalno izrađeni kofer u kojem je bio nož od slonovače koji je ukrašen safirima, dijamantima, smaragdima, rubinima i zlatom.

Vredni bodež je ukraden iz Gadafijeve palate tokom revolucije u Libiji, a u Istanbulu je nameravao da ga kupi jedan saudijski biznismen.

Policijski zvaničnici saopštili su da je osumnjičeni A.A. pre tri meseca bodež kupio za 4,6 miliona dolara i da je u Istanbulu trebao da ga proda kupcu iz Saudijske Arabije za 10 miliona dolara.

Privedeni su nakon davanja iskaza pušteni da se u pokrenutom sudskom postupku brane sa slobode.

Uporedo s tim, pripadnici istog tima istanbulske policije su danas izvršili još jednu akciju tokom koje je zaplenjena veća količina vrednih kovanica iz perioda Vizantije i Osmanskog carstva.

Na bazi obaveštajnih saznanja da se sprema krijumčarenje iz Turske, policija je izvršila pretres jednog objekta u mestu Arnavutkoj i tom prilikom zaplenila 200 zlatnih i bronzanih kovanica koje su bile skrivene u laptop računare, tačnije u deo za baterije.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja