KALIFORNIJA U STRAHU OD MASOVNOG UBICE: Siluje, ubija i na slobodi je
Foto: Tanjug AP

KALIFORNIJA U STRAHU OD MASOVNOG UBICE: Siluje, ubija i na slobodi je

Planeta -

KALIFORNIJA - Serijski ubica, odgovoran za desetine ubistava i silovanja, već dedcenijama slobodno šeta gradovima Kalifornije, pišu američki mediji.

"Ubica iz Zlatne države", kako ga je prozvao "LA Weekly", činio je užasne zločine od južne Kalifornije do Sakramenta. FBI je danas obnovio apel za pomoć u pronalaženju ubice, i stimulisao građane nagradom od 50.000 dolara za bilo kakvu validnu informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Ovaj ubica činio je monstruozne zločine u periodu od 1976. do 1986. godine, kada je ubio 12 osoba i silovao 45 žena, najčešće nakon provaljivanja u njihove kuće.

Iako ga je policija prvobitno povezivala samo sa zločinima u severnoj Kaliforniji, kasnije je zahvaljujući DNK analizi otkriveno da je ista osoba ubijala i u južnom delu zemlje.

FBI je saopštio da je "Ubica iz Zlatne države" (Golden State killer) imao pauzu od pet godina, počevši od 1981. godine, zbog čega je policija pomislila da je preminuo. Međutim, sa zločinima je nastavio 1986. godine, kada je silovao 18-godišnju devojku u Irvinu.

Njegove žrtve bile su starosti između 13 i 41 godinu, a vrebao ih je isključivo onda kada su bile same kod kuće, ili eventualno sa decom, saopšteno je iz Biroa.

Ubica bi, prema proračunima FBI, danas trebalo da ima između 65 i 70 godina. Biro je ponovo objavio skice zločinca koje su napravljena nakon iskaza žena koje je silovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track