Najnovije vesti

VELIKA SRAMOTA CRVENOG KRSTA: Objavili rasistički poster na kome su crna deca prikazana kao divljaci
Foto: Printscreen Twitter

INTERNET BESAN

VELIKA SRAMOTA CRVENOG KRSTA: Objavili rasistički poster na kome su crna deca prikazana kao divljaci

Planeta

Novi poster Crvenog krsta koji bi trebalo da uči decu pravilima lepog ponašanja na bazenu, naišao je na brojne kritike i negativne komentare.

Naime, na posteru su prikazana deca različitih rasa kako uživaju na bazenu. Ali, deca koja su prikazana kao "nije kul" jer se ponašaju nepristojno, trče okolo i divljaju, uglavnom su afroamerička. Sva bela deca prikazana su kao pristojna i "kul".

Crveni krst se zbog nesporazuma u ponedeljak izvinio svima i prekinuo proizvodnju postera koje su ekspresno uklonili sa svoje stranice.

"Američki crveni krst ceni zabrinutost u vezi sa jednim od plakata vezanim za sigurnost na bazenu, koji smo napravili. Duboko se izvinjavamo ukoliko smo prouzrokovali bilo kakav nesporazum. Naša namera apsolutno nije bila da bilo koga uvrijedimo", piše u saopštenju Crvenog krsta, koje je objavljeno na njihovoj internet stranici.

Neki ipak, poput  brojnih korisnika društvenih mreža, ali i Eboni Rouzmond, osnivačice udruženja Crna deca plivaju (Black Kids Swim) koja mlade Afroamerikance uči da plivaju, smatra da službeno izvinjenje nije dovoljno.

U razgovoru za Vašington Post, Rouzmond je naglasila kako slike poput ove koju je objavio Crveni krst, mogu da obeshrabre mlade Afroamerikance da plivaju na javnim bazenima, a dodala je i kako se oni već dugo suočavaju s diskriminacijom na bazenima i plažama.

(Index)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...