BAHATO PONAŠANJE BRITANSKIH TINEJDŽERA: Napali crnca u tramvaju i rekli mu da se vrati u Afriku
Foto: Youtube/Printscreen

Rasistički napad

BAHATO PONAŠANJE BRITANSKIH TINEJDŽERA: Napali crnca u tramvaju i rekli mu da se vrati u Afriku

Planeta -

Engleska policija uhapsila je tri mladića u Mančesteru pošto su u jednom od tramvaja vređali putnika nazivajući ga migrantom.

Mediji su objavili video koji je snimio jedan od putnika u tramvaju. U žučnoj raspravi trojica mladića uzrasta od 20, 18 i 16 godina jednog muškarca nazivaju “migrantom” te mu poručuju da se “vrati u Afriku”.

Jedan od njih sa bocom piva u ruci proliva piće na žrtvu. Većina putnika sprečavala je mladiće da dođu do muškarca i stali su u njegovu odbranu.

"Koliko imate godina, 16? Ja sam duže ovde od vas", poručio im je napadnuti muškarac koji je u početku pokušao da ostane miran i nije reagovao na provokacije.

On je sebi u bradu prokomentarisao: "Sedam godina u vojsci", dok je jedna od putnica vikala mladićima: "Vi ste sramota za Englesku. Prava sramota". Imena mladića još uvek nisu objavljena, a nalaze se u policiji na ispitivanju zbog zločina iz mržnje, odnosno rasnog vređanja.

Ovaj incident dogodio se usled porasta zločina iz mržnje nakon što je većina građana Velike Britanije izlgasala Bregzit, izlazak iz Evropske unije.

Tru Vižn, policijska stranica koja pruža javnosti informacije o zločinima iz mržnje u zemlji, navodi kako je proteklog vikenda, posle Bregzita u čevrtak, došlo do povećanja zločina iz mržnje za 57 odsto.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track