KAMERON PORUČIO KORBINU: Za boga miloga, čoveče, odlazi...
Foto: Fonet/AP

Čarke u britanskom parlamentu

KAMERON PORUČIO KORBINU: Za boga miloga, čoveče, odlazi...

Planeta -

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao šefu Laburista Džeremiju Korbinu, kom su poslanici izglasali nepoverenje, da podnese ostavku iz nacionalnih interesa.

"Možda je u interesu moje Konzervativne stranke da on tu ostane, ali to nije u nacionalnom interesu i ja bih mu poručio 'Za boga miloga čoveče, odlazi", rekao je Kameron Korbinu u britanskom parlamentu.

Korbin je juče izjavio da neće podneti ostavku na funkciju predsednika stranke, iako su mu poslanici iz redova te stranke nešto ranije izglasali nepoverenje.

Džeremi Korbin, Foto: Reuters
Džeremi Korbin, Foto: Reuters

"Ja sam lider naše partije koji je demokratski izabran zarad nove vrste politike uz 60 odsto glasova laburističkih poslanika i pristalica i ja ih neću izdati podnošenjem ostavke. Današnje glasanje poslanika nema nikakav ustavni legitimitet", naveo u saopštenju Korbin, a preneo Rojters.

Agencija navodi da su poslanici Laburističke stranke izglasali nepoverenje Korbinu pošto smatraju da on nije vodio dovoljno jaku kampanju koja bi Veliku Britaniju zadržala u Uniji.

Rojters takođe navodi da ovi poslanici veruju da Korbin ne bi mogao da tu stranku odvede do pobede na narednim izborima.

To glasanje nema formalne posledice i ne može automatski da pokrene novi izbor za predsednika laburista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track