(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OBJAVILA UBISTVO DEČKA NA FB: Policajac ga upucao ispred deteta (4)!
Foto: Facebook

Eksplicitan sadržaj

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OBJAVILA UBISTVO DEČKA NA FB: Policajac ga upucao ispred deteta (4)!

Planeta -

Građani SAD, pogotovo Afroamerikanci, opet su na nogama zbog novog slučaja naizgled bezrazložnog ubistva tamnoputog muškarca od strane policije.

Rutinsko zaustavljanje vozila u američkoj državi Minesoti pretvorilo se u tragediju kad je policajac s četiri metka smrtno ranio Filanda Kastilja (32) koji je u vozilu bio sa ženom i detetom.

Porodica ubijenog muškarca za lokalne vesti ispričala je kako je Kastilje rekao policajcu da u vozilu ima pištolj za koji posjeduje dozvolu te je potom posegnuo prema svom novčaniku, zbog čega ga je ovaj ubio na licu mesta.

U sredu uveče se na Fejsbuku pojavio video iz vozila koji potencijalno potvrđuje ovu priču.

Na snimku se vidi devojka ubijenog, Laviš Rejnolds, sedi na vozačevom mestu, dok je Kastilje na suvozačevom u beloj majci natopljenoj krvlju. Na zadnjem sedištu se u trenutku tragedije nalazila njena četvorogodišnja ćerka.

Rejnolds uzrujanim glasom priča kako je policija upravo ubila njenog dečka objašnjavajući da je policajac zatražio vozačku i saobraćajnu dozvolu, na šta je Kastilje odgovorio da su dokumenti u njegovom novčaniku i dodao da u autu također ima pištolj za koji poseduje dozvolu.

"Policajac je na to rekao: 'Ne miči se!'. I dok je moj dečko podizao ruke u vis policajac ga je upucao četiri ili pet puta", priča Rejnolds u videu dok se kasnije u pozadini može čuti i sam policajac:

"Rekao sam mu da ne poseže za njim. Rekao sam mu da stavi ruke napolje".

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja