(FOTO) OVO JE UBICA IZ DALASA: Američke policajce pobio ratni veteran iz Avganistana!
Foto: Printscreen Facebook

Krvavi nedelja u SAD

(FOTO) OVO JE UBICA IZ DALASA: Američke policajce pobio ratni veteran iz Avganistana!

Planeta -

Muškarac identificovan kao glavni ubica policajaca u Dalasu je Mič Havijer Džonson, koji je služio u vojnoj jedinici u Avganistanu od novembra 2013. do jula 2014., objavila je američka vojska

Vojska je objavila da je 25-godišnji Džonson bio tesar i zidar u 420. brigadi inžinjerije u Teksasu, rekla je portparol američke vojske Sintia Smit. Prema saopštenju američke vojske, rezervist Džonson bio je mobilizovan u tri navrata od 6 meseci do godinu dana između 2009. i 2015. u 420. u brigadi sa sedištem u Sigovilu u Teksasu.Prema američkim medijima mladić je živeo u Meskvitu u predgrađu Dalasa i nije bio kažnjavan niti povezan sa nekom radikalnom grupom.

Dalaska policija je saopštila da su u Džonsonovoj kući pronađeni puške, municija, materijal za izradu eksploziva, neprobojni prsluci i dnevnik borbene taktike. Policija je takođe rekla da je da je Džonson imao kriminalnu prošlost, adok su ga neki svedoci opisali kao "usamljenika", navodi RT.

Najmanje jedan snajperist ubio je petero te ranio još sedmero policajaca u koordiniranom napadu koji je završio kad je policija bombom u zoru ubila napadača koji im je rekao da želi ubijati bijele policajce, objavili su dužnosnici u petak.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun rekao je da je ubica policajaca rekao da deluje sam. Napad se dogodio u nedelji u kojoj je policija ubila dvojicu Afroamerikanaca, u Louizijani, i Mineapolisu. Ubistva, koja su trenutno predmet istrage, pokrenule su rasne nemire i demonstracije u SAD-u.

Pucnjava je počela pri kraju protsta, a učesnici su u panici bežali gradskim ulicama. Bio je to najsmrtonosniji dan za američku policiju od napada na Vašington i Njujork 9. septembra 2011. Napad se dogodio u prometnom delu Dalasa prepunom restorana, hotela i državnih institucija.

Ukupno je upucano 12 policajaca i dva civila, rekao je gradonačelnik Dalasa Majk Rouling, a među upucanim policajcima su tri žene.Pet policajaca je ubijeno, a sedam policajaca i dva civila je ranjeno hicima iz vatrenog oružja dodao je on.

(direktno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track