ID PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD U NEMAČKOJ: Poslata poruka slična onoj posle napada u Nici!
Foto: Printscreen/YouTube

Pronašli zastavu ISIS

ID PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD U NEMAČKOJ: Poslata poruka slična onoj posle napada u Nici!

Planeta -

Sedamnaestogodišnji Avganistanac koji je napao putnike u vozu u Nemačkoj sekirom i nožem, vikao je tokom napada "Alahu akbar" (Bog je veliki) izjavio je danas bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman.

Herman je rekao da su istražitelji prilikom pretrage sobe napadača, koga je policija ubila prilikom bekstva, takođe našli rukom naslikanu zastavu Islamske države.

Mediji javljaju da je u međuvremenu Islamska država preuzela odgovornost za ovaj napad. Navodi se da je poruka koju je ID poslala slična onoj posle napada u Nici. ID je naime saopštila da je njen vojnik "samo odgovorio na poziv da se udari na zemlje koje su članice koalicije koja ratuje protiv Islamske države".

Avganistanac je došao pre dve godine u Nemačku kao maloletnik bez pratnje i u martu je podneo zahtev za azil, rekao je Herman televiziji ZDF.

Živeo je u domu za tinejdžere izbeglice do pre dve nedelje kada je smešten u hraniteljsku porodicu. Dve žrtve napada, članovi jedne porodice kineskih turista nalaze nalaze se u kritičnom stanju.

Napad se odigrao u ponedeljak oko 21.15 sati u vozu koji saobraća između Trojhlingena i Vircburga.

"Ubrzo po dolasku u Vircburg, muškarac je sekirom i nožem napao putnike. Tri osobe su teško povređene, a još nekoliko lakše.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track