(VIDEO) OBOREN RUSKI HELIKOPTER U SIRIJI: Poginulo svih 5 članova posade
Foto: Youtube/Printscreen

(VIDEO) OBOREN RUSKI HELIKOPTER U SIRIJI: Poginulo svih 5 članova posade

Planeta -

Ruski helikopter Mi-8 oboren je iznad Sirije, a petoro članova posade je izgubilo život, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ltelica je oborena na teritoriji koju kontroliše teroristička organizacija Džabhat al-Nusra i s njom povezane grupe umerene opozicije, izjavio je načelnik glavnog operacionog odseka Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj.

Helikopter je oboren dok je prevozio humanitarnu pomoć za stanovnike Alepa, a vraćao se u bazu Hmejmim. Ministarstvo odbrane Rusije istražuje čitav slučaj, međutim, nisu objavili identitete članova posade.

"Dana 1. avgusta, ruski vojni transportni Mi-8 helikopter pogođen je sa zemlje na putu u bazu Hmeimim, nakon što je isporučio humanitarnu pomoć u Alepu. Na letu su se nalazila tri člana posade i dva oficira ruskog humanitarnog centra u Siriji", saopštilo je ministarstvo.

Ovo je treći ruski helikopter koji je nestao u akciji u Siriji ove godine. Poslednjih je bio u julu u blizini Palmire kada su dvojica pilota izgubila živote. U aprilu je oboren avion u blizini Homsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja