Ubijen ruski tajkun i "dečko" princeze od Kenta

Ubijen ruski tajkun i "dečko" princeze od Kenta

Planeta -
Mihail Kravčenko ubijen je u "mercedesu" ispred svoje kuće u okolini Moskve

MOSKVA - Ruski magnat u industriji nameštaja Mihail Kravčenko ubijen je u "mercedesu" ispred svoje kuće u okolini Moskve, na veliku žalost svoje "družbenice" princeze od Kenta.

Kako prenosi ruska štampa, Kravčenko (46) je ustreljen juče rano ujutru sa šest metaka u glavu i grudi, pošto su dva nepoznata napadača svojim kolima blokirala "mercedes" kojim se on dovezao do svoje kuće u selu Peredelkino nadomak ruske prestonice, nakon čega je preminuo na licu mesta, saopštila je istražna komisija.

Iako u saopštenju komisije nije potvrđen identitet žrtve, istražitelji su Prvom kanalu ruske televizije izjavili da je reč o Kravčenku, koji je bio direktor jedne od najvećih evropskih holding kompanija u industriji nameštaja "Osmi mart", sa pet fabrika i brojnim prodavnicama u oko 100 gradova u Rusiji i drugim sovjetskim republikama.

Vest o Kravčenkovom ubistvu "veoma je potresla" princezu od Kenta (67), koja je, kako se tvrdi, sa njim bila u ljubavnoj vezi, preneo je britanski list Dejli mejl.

Iako je princeza dugo poricala da je u ljubavi sa Kravčenkom, koji je 21 godinu bio mlađi od nje, tvrdeći da su oni samo "veoma dobri prijatelji", brojne fotografije ovog para govore suprotno, navodi list Mosku tajms. Istražitelji veruju da je ruski milioner ubijen zbog svojih poslovnih aktivnosti, a u ruskoj štampi, koja se poziva na izjave zaposlenih u

Kravčenkovoj kompaniji, spekuliše se da ubistvo ima veze sa pokušajima konkurenata da se dokopaju njegove kompanije ili sa dugovima u koje je on možda zapao tokom recesije 2008. godine.

Kravčenka su zaposleni u kompaniji opisali kao čoveka koji je uvek bio spreman da pomogne svakome.

Poznato je i to da je pisao pesme i da je dobitnik niza nagrada koje su mu, između ostalih, uručili Kremlj i gradonačelnik Moskve, a, za razliku od drugih ruskih tajkuna, ovaj milioner često se kretao bez pratnje telohranitelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track