Italijanska policija traga za bombašem iz škole
Foto: BETA

Italijanska policija traga za bombašem iz škole

Planeta -
Istražitelji obelodanili niz slika koje pokazuju čoveka sa zalizanom kosom kako stoji ispred škole u subotu ujutru

RIM - Italijanske vlasti tragale su danas za osumnjičenim koga su snimile bezbednosne kamere u momentu kada je aktivirao bombu u blizini škole u Brindiziju, od čije eksplozije je poginula jedna 16-godišnja devojka i ranjeno još pet đaka.

Istražitelji u Brindiziju su obelodanili niz slika koje pokazuju čoveka sa zalizanom kosom kako stoji ispred škole u subotu ujutru, navodi AFP.

Na snimku se vidi kako posmatra učenike dok izlaze iz autobusa, zatim pritiska neku napravu nalik daljinskom upravljaču ili mobilnom telefonu da bi aktivirao bombu, rekli su novinari koji su videli snimak.

Zvaničnici su prethodno kazali da je eksploziju, koja se dogodila u subotu dok su učenici dolazili u srednju stručnu školu, možda, izazvalo više od jedne eksplozivne naprave.

Lokalni mediji su preneli da je bomba ostavljena u kontejner za smeće ispred škole koja se nalazi blizu glavnog suda u Brindiziju na jugu Italije i da policija ispituje dvojicu osumnjičenih koji su potom pušteni.

Glavni tužilac u Brindiziju Marko Dinapoli koji vodi istragu izjavio je juče da je napad verovatno bio delo pojedinca koji nije povezan sa mafijom.

Deca su se danas vratila u školu Morvilo Falkone. Vidno potreseni, đaci su stavili plišanog medu na mesto na kojem je sedela Melisa Basi koja će posle podne biti sahranjena. U školi su i psihološki savetnici kako bi pomogli đacima da prevaziđu traumu.

Italijanski premijer Mario Monti skratio je boravak u SAD na samitu NATO kako bi se vratio što pre zbog bombaškog napada, ali i zbog zemljotresa na severu Italije u kojem je poginulo šest ljudi a oko 3.000 njih ostalo bez svojih kuća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track