VIDEO ZAVRŠENA DRAMA: Uhapšen zet vlasnika restorana Dubrovnik koji se zabrarikadirao u Nemačkoj
Foto: Tviter

Drama

VIDEO ZAVRŠENA DRAMA: Uhapšen zet vlasnika restorana Dubrovnik koji se zabrarikadirao u Nemačkoj

Planeta -

Naoružani čovek pronađen je u podrumu lokala, a njegov identitet je poznat policiji. Sumnja se da je čovek makedonskog porekla, psihički bolestan, i zet vlasnika restorana. On se jutros zatvorio se u restoranu u nemačkom gradu Sarbriken.

Muškarac je navodno naložio osoblju restorana da napusti lokal i nije uzeo nikoga za taoca, preneo je sajt RT. Oko restorana su bili raspoređeni pripadnici antiterorističke jedinice, dok su policijski pregovarači i psiholozi pokušavali da uspostave komunikaciju sa muškarcem.

Grad je i dalje zatvoren, a policija je aktivirana po poslednjeg čoveka.

Kako piše Bild, krvav čovek je upao u restoran Dubrovnik u kom je u tom trenutku bilo nekoliko ljudi. Kako se pretpostavlja, vlasnik restorana i neko od osoblja.

Postoje nepotvrđeni izveštaji da čovek izgleda pati od "psiholoških problema". Ni njegov identitet ni njegovi motivi su do sada poznati.

Policija misli da naoružani čovek ima neku vrstu veze sa restoranom i da situacija nema "političku pozadinu".

"Svi napolje", dreknuo je, a grupica ljudi, u paničnom strahu istrčali su na ulicu.

Pregovaračka ekipa sastavljena od pripadnika policije, psihologa i stručnjaka za konflikte, pokušavaju da uspostave kontakt s njim.

Osoblje restorana, koje je naoružani muškarac izbacio napolje, navodno je obavestilo njegovu porodicu, koja je potom pozvala policiju. Hitan poziv policiji usledio je neposredno posle devet sati ujutro, prenosi Špigl.

Kako prenosi Velt, uspostavljanje kontakta sa neimenovanim muškarcem odvija se otežano i postoji mogućnost da je čin motivisan privatnim razlozima.

Mediji navode da je reč je o zetu vlasnika lokala, prenosi “Rojters”, pozivajući se na izvore policije, a poreklom je iz Makedonije i već godinama živi u Nemačkoj”.

Navodno zet vlasnika restorana, koji se zabarikirao, ne želi da stupim u kontakt sa policijom. Njegov identitet je utvrđen, ali nije utvrđeno da li postoje taoci u restoranu", rekao je zvanični PR gradske policije agenciji RIA.

"Pokušavamo da uspostavimo kontakt sa njim, trudimo se svim našim pokušajima, ali on odbija", rekao je portparol policije, potvrdio je da je grad u ovom delu blokiran.

Kako nezvanično saznajemo, muškarac je uhapšen i na putu je za bolnicu.

Mediji navode da je reč je o zetu vlasnika lokala, prenosi “Rojters”, pozivajući se na izvore policije, a poreklom je iz Makedonije i već godinama živi u Nemačkoj”.

Kako je saopštila policija u Zarbrikenu, muškarac se zatvorio u restoranu, pozvao suprugu, sa kojom ne živi, telefonom i govorio joj besmislice, na šta je ona pozvala policiju.

Pregovarački tim je pokušao da uspostavi kontakt s njim. Muškarac je s lakšim, površinskim povredama nađen je u podrumu. Trenutno ga transportuju u bolnicu.

"Za razliku od prvih informacija koje smo imali, čovek nije bio ni naoružan niti je pretio ikome - on je pronađen bez upotrebe specijalnih snaga kako spava u podrumu restorana", rekao je portparol policije .

"Čistačica restorana je pozvala policiju nakon što je zamolila zbunjenog čoveka da izađe, jer restoran ne radi nedeljom", rekao je portparol policije.

Budući da je u ovoj akciji bilo naznaka da je čovek naoružan, došlo je do operacije velikih razmera sa posebnim grupama specijalaca i policije, kao i nekoliko sati barijere centru grada.

Vlasnici restorana "Dubrovnik" su Stojanka i Robert Sandev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track