(VIDEO) TRAGEDIJA U AKVAPARKU: Dečak poginuo na najvećem vodenom toboganu na svetu
Foto: Printscreen YT

STRAŠNA NESREĆA

(VIDEO) TRAGEDIJA U AKVAPARKU: Dečak poginuo na najvećem vodenom toboganu na svetu

Planeta -

Desetogodišnji dečak poginuo je u nedelju prilikom spuštanja na najvišem vodenom toboganu na svetu u akvaparku u Kanzas Sitiju.

Detalji pogibije Kejleba Tomasa Švaba, sina republikanskog političara i mandatara u parlamentu Kanzasa Skota Švaba, još nisu poznati, a policija istražuje okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Portparolka akvaparka Vinter Prosapio potvrdila je da je nesrećni dečak život izgubio na toboganu Verukt (nemačka reč koja znači ‘lud’) visokom 51,4 metra na kojem se prilikom spuštanja postiže brzina i od 100 kilometara na sat.

"U mislima smo i molitvama s porodicom poginulog dečaka u ovim teškim trenucima", navela je ona u šturom saopštenju za javnost.

Otvaranje spomenutog akvaparka triput je odlagano 2014. godine kako bi se upravo proverila i osigurala sigurnost vodenog tobogana. Spuštanje niz tobogan dozvoljeno je samo osobama višima od 137 centimetara, a pre spuštanja obvezno je merenje jer je u kapsuli dozvoljeno da budu najviše tri osobe koje zajedno nisu teže od 249 kilograma.

Spuštanje niz ovaj vodeni tobogan traje od 15 do 20 sekundi. Američki zakoni kažu da se objekti tog tipa moraju zatvoriti nakon ovakvih nesreća.

(Reuters/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track