PAO KOMPJUTERSKI SISTEM: Najveća američka aviokompanija odložila sve letove
Foto: Reuters

Putnici u panici

PAO KOMPJUTERSKI SISTEM: Najveća američka aviokompanija odložila sve letove

Planeta -

Američka aviokompanija "Delta erlajns" saopštila je danas da je njen kompjuterski sistem u kvaru u celom svetu, zbog čega hiljade putnika satima čekaju u redovima da se prijave za letove koji su, međutim, morali da budu odloženi, javlja NBC njuz

"Naši sistemi su svuda pali. Nadamo se da neće potrajati", navodi se u saopštenju koje je "Delta erlajns" objavila putem Tvitera.

Reč je o, kako je američka aviokompanija navela, "velikom kvaru u mreži celog sistema" zbog čega su jutros odloženi letovi širom sveta, a tehničari rade na otklanjanju kompjuterskog problema što je pre moguće, prenosi Rojters.

"Delta erlajns", koja ima oko 5.000 letova dnevno, u saopštenju je napomenula da su odloženi letovi koji su bili zakazani za jutros, ali da avioni koji su već poleteli normalno funkcionišu.

Ova aviokompanija je pozvala putnike da provere status svojih letova dok se problem ne reši, navodi AFP, dodajući da "Delta erlajns" nije pružila informaciju o tome šta je uzrokovalo kompjuterski kvar niti je nagovestila koliko bi dugo moglo da traje njegovo otklanjanje.

Predstavnici aviokompanije su se putem Tvitera izvinili zbog neprijatnosti i zamolili za strpljenje, odgovarajući na mnogobrojne poruke i pitanja zabrinutih putnika.

Putnici su putem društvenih mreža prijavili odlaganja letova na mnogim aerodromima, uključujući londonski "Hitrou", kao i aerodrome u Tokiju, Los Anđelesu, Rimu, Rejkjaviku...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track