(VIDEO) NA TAJNOM ZADATKU: Britanski specijalci bore se protiv ID u Siriji!
Foto: Printscreen Youtube

snimljeni na delu

(VIDEO) NA TAJNOM ZADATKU: Britanski specijalci bore se protiv ID u Siriji!

Planeta -

LONDON - Britanski mediji objavili su fotografije na osnovu kojih se može zaključiti da se britanske specijalne snage nalaze na prvoj liniji fronta u Siriji, gde brane pobunjeničku bazu izloženu napadima samozvane Islamske države

Bi-Bi-Si je objavio fotografije na kojima se vidi oko 12 specijalaca na četiri vojna vozila. Te fotografije, napravljene u junu, predstavljaju prvi direktni dokaz prisustva britanskih trupa u Siriji, koje bi zvanično na terenu trebalo samo da obučavaju pobunjenike u Jordanu, prenosi britanski Telegraf.

Bi-Bi-Si navodi da su fotografije snimljene odmah po napadu IS-a na pobunjeničku bazu Al-Tanaf, u kojem je poginulo devet sirijskih pobunjenika. Britanske trupe su raspoređene u odbrambene svrhe, ali su opremljene oružjem među kojima su i snajperi, mitraljezi i antitenkovske granate.

foto youtube
foto youtube

Ranije ove godine su mediji preneli da britanske specijalne snage, bazirane u Jordanu, prelaze granicu i ulaze u Siriju kako bi pomogli pobunjeničkoj Novoj sirijskoj vojsci u bazi al-Tanf. Tu pobunjeničku jedinicu, koju čine bivši sirijski specijalci koji su dezertirali iz sirijske vojske, navodno obučavaju Britanci i Amerikanci.

Raspoređivanje britanskih specijalnih snaga u inostranstvu ne zahteva odobrenje britanskog parlamenta, za razliku od slanja redovne vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja